'Voor een plezantere stad'

Gevelplaten

In 1995 ontstaat het idee om op huizen waar historisch belangwekkende Utrechtsers hebben gewoond herinneringsplaquettes aan te brengen. In de loop der tijden wordt dit idee op verschillende wijzen gerealiseerd. Achtereenvolgens werden de volgende gevelplaten gerealiseerd.

  • Huis de Krakeling, Achter Sint Pieter 8: Everard Meyster (1995)
  • Vismarkt: Jan Engelman (1998)
  • Bartholomeusgasthuis: Willem van Abcoude (2001)
  • Sterrenwacht Sonnenborgh: C.H.D. Buys Ballot (2004)
  • Gedenksteen Dirkje Kuik in het trottoir voor diens atelier  aan de noordkant van de brug tussen de Hamburgerstraat  en de Herenstraat (2010)

Welkom

De Utrechtse Sociëteit De Constructieve tracht met allerhande initiatieven van Utrecht een “Plezantere Stad” te maken.  Wilt u meer weten? Laat dan hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.